De Cabaretpoel speelt Vier keer leuk! in BaronTheater

OPENDE

De Cabaretpoel, Vier keer leuk! is zaterdag 6 februari (20.00 uur) te zien in het BaronTheater te Opende. De motor achter De Cabaretpoel is oud-cabaretier Tim van der Sluijs. Hij speelde vanaf 1992 jaarlijks een oudejaarsconference en stapte eind 2005 van het podium voor een rol achter de schermen.

Tim was zes jaar impresario en volgt de cabaretontwikkelingen op de voet. Hij regisseert, coacht en begeleidt nieuw cabarettalent en biedt een aantal nieuwe talenten de kans om in De Cabaretpoel te groeien naar een goed avondvullend programma. Steeds meer van die talenten vallen op tijdens de cabaretfestivals en hebben inmiddels een avondvullend programma waarmee ze door heel Nederland touren. “Nederland barst uit zijn voegen van het cabarettalent. Mede daardoor is het zo druk op de Nederlandse podia dat het voor nieuwe talenten moeilijk is om aan optredens te komen en om zich te ontwikkelen. Daarom heb ik het project De Cabaretpoel gestart. Elk seizoen selecteer ik vier tot zes cabaretiers die ik talentvol vind en waarvan ik denk dat ik dat talent kan ontwikkelen. Ik bied de cabaretiers regie, coaching en begeleiding en stimuleer ze om nieuw materiaal te ontwikkelen. Op die manier kan in korte tijd een enorme sprong vooruit worden gemaakt.”

Happening

“Een Cabaretpoelvoorstelling is een echte happening. Een lekker lange avond bomvol leuk en gevarieerd cabaret. Ik probeer zoveel mogelijk genres naast elkaar te programmeren. Dus het publiek heeft niet de keus uit vier keer hetzelfde, maar uit een scala van cabaretsmaken. Eén van de deelnemende cabaretiers fungeert tevens als presentator. De Cabaretpoel is dus een soort reizend cabaretfestival, maar dan zonder competitie-element.” Wie er optreden, wil Van der Sluijs niet zeggen. "Het gaat om vier getalenteerde cabaretiers die de kans krijgen zich verder te ontwikkelen. De Cabaretpoel heeft in het verleden al veel talent opgeleverd die daadwerkelijk de stap hebben kunnen maken naar landelijk succes en een avondvullend programma. Zeg nou zelf, wat is er leuker dan zelf het nieuwe talent van de toekomst in de kleine zaal te ontdekken. Dan kan je later altijd nog zeggen: ‘Kijk die heb ik nog zien spelen in Opende toen nog niemand hem kende!’." Meer informatie is te vinden op www.cabaretpoel.nl, reserveren kan via http://www.barontheater.nl

Auteur

ggeersing