Film 'The Pianist' in Cultureel Centrum Zuidhorn

ZUIDHORN

Cultureel Centrum Zuidhorn vertoont drie keer per jaar een film op groot scherm. Op 5 februari wordt de tweede film vertoond, The Pianist.

Een film over  de jonge Joodse pianist  Wladyslaw Szpilman die tijdens de Tweede Wereldoorlog tracht te overleven met zijn pianomuziek. Op 23 september 1939 speelt de jonge pianist Wladyslaw Szpilman voor de Poolse radio 'Nocturne in d-mineur' van Frédérique Chopin. Door het lawaai van de bombardementen kan hij zichzelf echter nauwelijks horen. Dan wordt de zaal van de Poolse omroep geraakt en is het radiostation definitief uit de lucht.

Ghetto

Szpilman wordt samen met zijn familie ingesloten in het ghetto van Warschau en gezamenlijk moeten zij zien te overleven. Ze krijgen daarbij niet alleen hulp van Poolse verzetstrijders, maar ook van verschillende vijanden die bewondering hebben voor Szilmans pianokunsten. Een Oscarwinnend drama van regisseur Roman Polanski over een jonge joodse pianist die de Duitse bezetting in Warschau overleeft. Met Adrien Brody, Thomas Kretschmann en Frank Finlay. The Pianist speelt om 5 februari om 20.30 uur in Cultureel Centrum, Jellemaweg 3 Zuidhorn. De entree is 5 euro, inclusief koffie/thee/fris. Op vertoon van de bibliotheekpas is er 20% korting op de entreeprijs. Reserveren kan bij de bibliotheek of via info@cczuidhorn.nl.

Auteur

ggeersing