Ateliers weer open in Westerkwartier

REGIO

Ateliers in het Westerkwartier openen zondag 7 februari weer de deuren. De elf kunstenaars die zich hebben verenigd in het collectief Open Ateliers Westerkwartier bieden dan weer gelegenheid om een kijkje te nemen in hun ateliers.

Publiek is welkom van 12.00 tot 17.00 uur in Aduard, op drie adressen: Reinier van den Berg (schilderijen, houtdrukken), Loes Greiner (schilderijen en ruimtelijk werk) en Sacha de Ven (boeken, gedenkobjecten). In Niezijl toont Anja Lensen viltobjecten en in Zuidhorn laat Reny Kramer haar kleurrijke schilderijen zien. Carla de Ven heeft een gezellig atelier in Visvliet met herinneringsobjecten en schilderijen.

Grafmonumenten

Eva Ouden Ampsen heeft in haar atelier in Lutjegast schalen en vazen met oosterse motieven en in het er vlakbij gelegen Kornhorn zijn twee ateliers op één adres. Het zijn Henneke Chevalier met keramische objecten en Fred Diekmann met tekeningen, beelden van hout en meerkleuren houtdrukken. Klaasje Smit laat in Nuis beeldhouwwerk en schilderijen zien terwijl Marjo Többen in Niebert persoonlijke grafmonumenten en urnen toont. De juiste adressen en de route zijn te vinden op www.oawk.nl en alle adressen zijn herkenbaar aan de rood/zwarte vlag.

Auteur

ggeersing