ScanCoveryTrial: Westerkwartier steunt team Fanconi Anemi

REGIO

Zo’n zevenduizend kilometer kriskras door Scandinavië rijden onder barre omstandigheden: sneeuw, ijs en temperaturen tot wel min 47 graden Celsius. Dat is in een notendop de ScanCoveryTrial: een uitdagende en inspannende rally waarbij zo’n zeventig teams zo veel mogelijk geld proberen in te inzamelen voor verschillende goede doelen.

Wolky en herenlijn Cloud 9 sponsoren de rally en deden naast meer dan 80 andere teams mee aan de zesde editie van deze ScanCoveryTrial. De rit ging dit jaar naar de Noordkaap (Noorwegen) en alle deelnemers met schoenen die Wolky en Cloud 9 speciaal voor de ScanCoveryTrial ontwierpen: stevige, robuuste modellen die tegen een stootje kunnen met het logo van de ScanCoveryTrial.

Fanconi

Een percentage van de opbrengst van de ScanCoveryTrial gaat naar een goed doel(en) dat door de organisatie is uitgekozen, naast Spibi Foundation, het Nije Huis is dat ook Fanconi Anemie. Team “Fanconi Anemie” van Jan (vader) en Alexander (zoon) Alberts heeft een eigen goed doel: namelijk Fanconi Anmie (FA) is een zeer zeldzame erfelijke ziekte, veroorzaakt door een fout in de genetische code. Geld uit sponsoring, donaties, verkoop van kanjer bandjes gaat rechtstreeks naar de stichting Fanconi Anemie. Een van de sponsoren is Schoenenmode Heys uit Leek, eigenaar Harry Heys naast Select Partner van Wolky Cloud9 shoes, steunt het goede doel al voor het tweede jaar. Dankzij de steun van Schoenmode Heys, maar ook diverse andere ondernemingen in en rond het Westerkwartier zoals TBA reclame, Farrows, Garage Woldman, Mixfill+, HSS, Nelf Lakken, Koopmans Verf, Kleiker, Dik Jonkman Schilders, Plas-Bossinade, Geo-ICT, Rosbag Reclame, Scancovery Trial, RTL7, Trance-Family en vele vrienden en familie kon het team weer het verschil maken. Wie het doel wil steunen, kan voor meer info terecht op http://vokk.nl.

Auteur

ggeersing