Winterreise door Leiermann Ensemble in Abdijkerk van Aduard

ADUARD

Een Winterreise door het Leiermann Ensemble, vrijdag 5 februari om 20.15 uur in de Abdijkerk van Aduard.

Onlangs bewerkte Jacobus de Herder de beroemde liederencyclus 'Winterreise' van Franz Schubert. Hij werd aangenaam verrast door de nieuwe klankkleuren en mogelijkheden die ontstonden door het toevoegen van een viool en een cello aan de pianopartij. Luisteraars die het stuk goed kennen (en dat zijn er niet weinig), zullen verrast zijn door de ‘andere kleur’ die het werk krijgt door deze bewerking. Word de Winterreise er een beter stuk door? Nee, dat hoeft ook helemaal niet. Het is prachtig om muziek in een nieuw licht te kunnen zien. Een warm en gloedvol licht. Daarom valt 5 februari te genieten van een Winterreise zoals menigeen die nog nooit heeft gehoord.

Beeldprojecties

Tijdens deze ‘Winterreise’ ziet het publiek beeldprojecties van Foppe Schut . Schitterende foto’s van Hollandse winterlandschappen versterken de muzikale ervaring. Bariton Mattijs van de Woerd neemt, in de rol van eenzame reiziger, het publiek mee door de winter. Het Leiermann Ensemble bestaat uit:
  • Mattijs van de Woerd - bariton Jacobus den Herder - piano/arrangement Diet Tilanus - viool Wijnand Hulst - cello Foppe Schut - beeld
Entrée 20 euro, t/m 24 jaar 5 euro. De toegangsprijs is inclusief koffie en thee in de pauze en een drankje na afloop van het concert. Reserveren kan via telefoon 06.44334935 / 0594.5054513 of via de website www.abdijconcerten.nl.

Auteur

ggeersing