Poets!Vrouwen met tournee ook in Zuidhorn

ZUIDHORN

Poets!Vrouwen: tournee van Groningse dichteressen, vrijdag 29 t/m zondag 31 januari en ook in Zuidhorn.

“This is a man’s world”, zingt James Brown sinds 1966 op de radio, maar gelukkig krijgt hij steeds minder gelijk. Vijftig jaar later hoort, ziet en voelt de redactie van de Poëziemarathon het vrouwelijk talent in Groningen dat staat te popelen om het land te veroveren. Poets!Vrouwen is een project met dichteressen van alle leeftijden en achtergronden. Van vrijdag 29 januari tot en met zondag 31 januari vinden er optredens plaats in stad en provincie. De dames zullen met een heuse tourbus naar de bibliotheken in provincie en stad afreizen. Alle optredens zijn gratis toegankelijk. De tournee begint vrijdag 29 januari om 14.00 uur in de bibliotheek te Bedum, om 15.15 wordt de bibliotheek te Winsum bezocht en om 16.30 uur de bibliotheek Zuidhorn. Van alle deelnemende dichters wordt werk gepubliceerd in de bloemlezing Poets!Vrouwen. Het evenement en ook de Poëziemarathon worden georganiseerd door Stichting Literaire Activiteiten Groningen, in samenwerking met vele organisaties in stad en provincie Groningen. Alle informatie over het festivalprogramma is te vinden op www.poeziemarathon.nl/programma.

Auteur

ggeersing