Foodcamp 'Gezond in je vel' op sws De Aquarel

SEBALDEBUREN

SWS De Aquarel in Sebaldeburen stond vrijdag in het teken van ‘Gezond in je vel’. Als Sportieve Gezonde School heeft het team sport en bewegen hoog in het vaandel staan om daarmee de leerlingen gezonde leefgewoontes aan te leren.

Het is juist in ons digitaal tijdperk van groot belang dat leerlingen op jonge leeftijd leren over gezond gedrag, maar juist ook ervaren dat dat leuk en fijn kan zijn. En deze dag heeft daar een positieve bijdrage aan geleverd. Een studieteam bestaande uit zes studenten van de Academie Lichamelijke Opvoeding uit Groningen heeft een schoolbreed project uitgedacht, georganiseerd en uitgevoerd.

Fruit

Alle leerlingen hebben in de ochtend een circuit van activiteiten gedaan; dansen, pleinspelen, speurtocht over gezonde voeding en een fruitschalenloopspel. In de pauze zijn de leerlingen getrakteerd op een appelsap en een fruitspiesje van verschillende soorten fruit, geleverd door Groente Speciaalzaak De Vries. De ochtend werd afgesloten met het gezamenlijk uitvoeren van het aangeleerde dansje. In de middag zijn de bovenbouwleerlingen onderworpen aan een Foodcamp , een estafette en de kennisgames. Aan het eind van de middag zijn de medailles uitgedeeld. En toevallig had elke groep een prijs: de slimste groep, de snelste groep, de gelukkigste groep en de beste doorzetters. Al met al een geslaagde sportieve gezonde dag...

Auteur

ggeersing