Unieke schilderijenverkoop bij galerie Ruigewaert

NIEZIJL

Eind november is er bij galerie Ruigewaert een nieuwe expositie geopend met de titel 'Grote en kleine meesters'. Deze expositie is een unieke schilderijenverkoop uit de privécollectie van verzamelaars, particulieren en hedendaagse kunstenaars.

Na het grote succes van de twee voorgaande jaren was een vervolg hierop niet meer weg te denken. Er zijn veel mensen die schilderijen op zolder hebben staan of vanwege verhuizing het beoogde kunstwerk niet meer kunnen dan wel willen meenemen naar hun nieuwe onderkomen. Ruigewaert heeft nu een expositie waarin particulieren en verzamelaars hun kunstcollectie konden inbrengen die in de galerie dan tegen een redelijke prijs kan worden verkocht. Een redelijke prijs, want Ruigewaert biedt de aspirant koper de mogelijkheid deze kunstwerken te kunnen aankopen tegen 20% korting op de normale galerieprijs. "Dat daar behoefte aan is blijkt uit het feit dat de galerie overstelpt is met een enorme hoeveelheid aangeboden kunstwerken van gerenommeerde kunstenaars. En wat is er nu beter dan ervoor te zorgen dat deze kunstwerken een nieuwe eigenaar krijgen, zodat er weer naar gekeken wordt én ervan genoten kan worden", aldus galeriehoudster Tjitske Regnery.

Entourage

Zoals gewoonlijk zijn de kunstwerken met zorg opgehangen, uitgelicht en gecombineerd met de verdere inrichting in de galerie, want Ruigewaert toont kunst in een andere entourage dan velen gewend zijn. "Het aanbod is heel divers; schilderijen uit de tijd van Haagse School (1800-1925), uit de hoogtijdagen van de Groninger kunstkring “De Ploeg” (1919-1941) en van hedendaagse “Noordelijke Realisten” domineren deze expositie; kortom grote en kleine meesters." De expositie duurt t/m 28 februari, openingstijden zaterdag en zondag van 12.00 – 18.00 uur en op afspraak. Voor meer informatie over zaken als speciale openingstijden en het adres van de galerie zie www.galerieruigewaert.com.

Auteur

ggeersing