Zeemanskoor "Lauwersoog" in het BaronTheater

OPENDE

Zeemanskoor "Lauwersoog" zingt zaterdag 30 januari in het BaronTheater. Het koor is ontstaan uit een spontane samenzang van de mannelijke bevolking in die plaats ter ere van het 25-jarig bestaan van de afsluiting van de Lauwerszee.

De binnenzee is afgesloten op 23 mei 1969. In de loop der jaren is het koor uitgegroeid tot een bloeiende vereniging met ongeveer 35 leden. De meeste muziek en teksten zijn gecomponeerd en geschreven door dirigenten, accordeonisten en leden. Dit is bovendien het unieke van dit koor en daardoor onderscheidt het zich van alle andere shanty- en zeemanskoren in de wijde omgeving. Het koor bestaat uit echte zeelui, werkzaam of werkzaam geweest in de visserij, op de koopvaardij, bij de kustwacht, in het reddingswezen, in de haven, bij de marine of in de betonning. Mannen met zout doordrenkte stemmen... Het concert begint om 20.00 uur, entree 7.50 euro.

Auteur

ggeersing