Artiesten gezocht voor benefietconcert ADCA in café Marktzicht

MARUM

In café Marktzicht te Marum wordt zaterdag 4 juni het evenement ADCA in Concert gehouden. Dit is een benefietconcert, waarvan de opbrengst in zijn geheel ten goede zal komen aan onderzoek naar de ziekte ADCA. 

De ziekte komt ongeveer tussen de 500 á 800 keer voor in Nederland en is een aandoening aan de kleine hersenen die het lichaam coördineren. De eerste verschijnselen doen zich voor wanneer iemand loopt. ADCA begint meestal met de dronkenmansloop en eindigt tot gehele afhankelijkheid van een rolstoel. Dit zou de dood tot gevolg kunnen hebben.

Bands of artiesten gezocht

Voor het benefietconcert zoekt de organisatie nog mensen die belangeloos mee willen werken, zodat er geld kan worden ingezameld voor onderzoek naar deze ziekte. Hiervoor kan men bijvoorbeeld denken aan bands of artiesten die een optreden willen verzorgen, maar ook mensen die spullen willen doneren voor een veiling, die eveneens zal worden georganiseerd.

Auteur

Merijn Slagter