Nationale Voorleesdagen ook in Westerkwartier

REGIO

De Nationale Voorleesdagen, dit jaar van 27 januari t/m 6 februari, is hét voorleesfeest voor kinderen tot 6 jaar. In de bibliotheken Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn speelt Maaike Trousset het dansverhaal 'We hebben er een geitje bij'.

Peuters en kleuters kunnen tijdens De Nationale Voorleesdagen in de Groningse bibliotheken terecht voor een voorleesfeestje: van voorleesontbijt tot theatervoorstelling. Alle kinderen tot 6 jaar die tijdens De Nationale Voorleesdagen (gratis) lid worden van de Bibliotheek krijgen een cadeautje. Ieder jaar worden peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en basisscholen benaderd door de Groningse bibliotheken om ook mee te doen aan De Nationale Voorleesdagen.

Prentenboek

Tijdens De Nationale Voorleesdagen staat het Prentenboek van het Jaar centraal. Dit jaar is 'We hebben er een geitje bij!', geschreven door Marjet Huiberts en geïllustreerd door Iris Deppe, is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2016. Medewerkers van de bibliotheek lezen het verhaal natuurlijk voor op locaties van peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en in de bibliotheek. Op deze manier kunnen alle peuters in het Westerkwartier genieten van een mooi voorleesmoment. In bibliotheek Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn speelt Maaike Trousset van Studio Stap het dansverhaal 'We hebben er een geitje bij' voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Woensdag 27 januari in Zuidhorn, vrijdag 29 januari in Grootegast, dinsdag 2 februari in Leek en woensdag 3 februari in Marum. Steeds van 15.15 tot 15.55 uur. Aanmelden kan bij de plaatselijke bibliotheek. Deelname is gratis.

Auteur

ggeersing