Cursus tekenen en schilderen in Opende

OPENDE

De teken en schilderlessen van Annemarie Groendijk in het gebouw aan de Provincialeweg 142 zijn vanaf vrijdag 29 januari.

Er wordt 's morgens lesgegeven van 9.30 tot 11.30 uur en 's middags van 13.30 tot 15.30 uur. Deelnemers werken met de materialen van hun keuze. De materialen zijn verkrijgbaar op de cursus. Er wordt aandacht geschonken aan het perspectieftekenen (diepte op het platte vlak), landschap en portrettekenen. En hoe een stilleven wordt opgebouwd. Er kan gewerkt worden met potlood-acryl-pastel-aquarel en olieverf. “Schilderen en tekenen geeft ontspanning door inspanning. Je bent even uit je omgeving, hebt heel iets anders om over te praten. En wat het belangrijkste is: iedereen kan het leren.”

Bewuster

“Wat je vaak van de cursisten hoort, is dat ze na verloop van tijd met heel andere ogen naar de omgeving en de natuur leren kijken. Je wordt je bewuster van licht en schaduw en naar kleurschakeringen te kijken die allemaal diepte op dat vlakke vlak kunnen brengen”, aldus mevrouw Groendijk. Voor meer info: Annemarie Groendijk, telefoon 0511-464477 of 06-25443523.

Auteur

ggeersing