Keltisch muziekduo Gullane & De Jong in kerk van Nuis

NUIS

Sinds 2007 vormen gitarist/zanger Roy Gullane en accordeonist Erik de Jong Keltisch muziekduo Gullane & De Jong.

Zondagmiddag 31 januari om 15.00 uur treden ze op in de kerk van Nuis. De van oorsprong Schotse Roy heeft zijn sporen in de internationale folkwereld verdiend als lead singer van de Schotse folkband de Tannahill Weavers. Erik speelt in verschilende folkbands in en rond Groningen, zoals HoppaH!, de Assassenachs en de Doggy Few. Het repertoire van Gullane & De Jong bestaat uit traditionele Ierse en Schotse muziek (variërend van opzwepende dansmuziek tot ingetogen liederen), maar Roy is ook een begenadigd singer-songwriter. Vandaar dat een aanzienlijk deel van het repertoire bestaat uit door hem zelf geschreven nummers. Voor filmpjes, luistervoorbeelden en meer informatie -ook over hun nieuwste cd- zie www.gullanedejong.com. Een optreden van dit duo in de intieme kerk van Nuis met zijn buitengewone akoestiek belooft een muzikale belevenis te worden.De entree bedraagt 7,50 euro inclusief een pauzedrankje. Reserveren kan via derkdijk@ziggo.nl of 0594-641806

Auteur

ggeersing