Koei'n Kiek'n bij Zevenhuister melkveehouders

ZEVENHUIZEN

Veehouders uit het noorden van het land zijn van harte welkom om te 'koei'n iek'n' bij het bedrijf van de familie Van Kleinwee aan de Veldstreek 36 in Zevenhuizen. Deze open dag wordt gehouden op woensdag 20 januari van 13.00 uur tot 16.00 uur. De toegang is gratis en er is een doorlopend programma.

Koei'n Kiek'n wil zeggen dat melkveehouders bij een collega op bezoek gaan en van de boer de ervaringen horen over zijn koeien. Trudi, Jos en Hans van Kleinwee zijn tien jaar geleden met Fleckvieh begonnen. Dit is een Zuid-Duits ras dat bekend staat om zijn robuustheid en vruchtbaarheid. De familie Van Kleinwee is bijzonder tevreden over hun Fleckviehkoeien en wil dat graag aan andere boeren laten zien. Of zoals Jos van Kleinwee dat kort en bondig samenvat: ,,Het Fleckvieh heeft ons veel goeds gebracht".

Huisregels

Iedereen is van harte welkom op te komen koei'n kiek'n. De familie Van Kleinwee verzoekt collega's die een bezoek willen brengen wel om niet in bedrijfskleding langs te komen.  

Auteur

Merijn Slagter