Lauwerzijl: met lantaarns op weg naar 2016

LAUWERZIJL

Op oudejaarsdag werd traditiegetrouw carbid afgeschoten op het sportveld in Lauwerzijl. Het lummelhokje bood wederom een gezellig onderkomen voor de schutters en toeschouwers.

Koffie, een biertje of een glaasje fris. Tussen de middag broodjes hamburger en ondertussen knallen tot het carbid op was. Ook burgemeester Bert Swart van Zuidhorn kwam een kijkje nemen. De jeugd was ondertussen met vuurwerk op pad. Zo knalden zij er lustig op los. Om half tien ’s avonds was er een optocht georganiseerd. De start was bij de boerderij van de familie Van Panhuis. Met lantaarns werd een ‘rondje Lauwerzijl’ gelopen langs de verscheidene brandende vuurkorven aan de route. Eerst buiten om en vervolgens door het dorp. In het dorp werd de groep nog groter en zo kwam de stoet aan bij de schuur waar warme chocolademelk met slagroom stond te wachten. Zo werd symbolisch het oudejaar uit gelopen op weg naar 2016.

Behaaglijk

In de schuur was het behaaglijk warm en was het gezellig ingericht. Dj’s Jelmer en Jelmer verzorgden de muziek. De bardienst werd verzorgd door de vrijwilligers van het dorpshuis. Zittend aan de ‘biertafels’, hangend in de banken of staand aan de bar of bij de statafels werd er heel wat afgepraat. De jongeren vermaakten zich super geconcentreerd met Wii. Tegen twaalven liep de schuur echt vol en om klokslag twaalf klonk een toeter. ‘Veel heil en zegen’, ‘Gelukkig Nieuwjaar’, ‘De aller beste wensen voor 2016’, is wat men elkaar toewenste. Aansluitend werd er mooi vuurwerk afgestoken, dit werd met applaus ontvangen. Tot in de vroege ochtend was het erg gezellig in de boerenschuur en had iedereen zich keurig aan de vooropgestelde huisregels gehouden. De ‘Oud en Nieuwjaarscommissie’ kan terugkijken op een goed georganiseerde, sfeervolle en rustig verlopen nacht.

Auteur

ggeersing