Abdijconcert Aduard met violiste Lisa Jacobs

ADUARD

De jonge violiste Lisa Jacobs (1985) komt vrijdag 13 januari komt naar Aduard. In het bijna 50-jarig bestaan van de Abdijconcerten zijn al vele jonge talenten voorbij gekomen, zoals Emmy Verhey, die aan het begin van haar nu eveneens 50-jarige carrière Aduard aandeed, gevolgd door corifeëen als Janine Jansen, Lisa Ferschtmann en Simone Lamsma.

Lisa Jacobs studeerde in 2006 af aan het Amsterdams Conservatorium met het cijfer 10. Volgens de jury 'schoten superlatieven tekort'. Ook was ze winnares van het Prinses Christina Concours en het Jascha Heifetz Concours in Litouwen. Op 17-jarige leeftijd debuteerde zij bij het Koninklijk Concertgebouworkest o.l.v. Ricardo Chailly. Jacobs opende het Bach-festival in Gouda met een adembenemnde uitvoering van Bach’s Tweede Partita. Inmiddels heeft ze een omvangrijk repertoire uitgevoerd in binnen- en buitenland en volgde ze masterclasses bij Maxim Vengerov en Herman Krebbers. Bij een vertolking van de vioolromances van Beethoven schreef de pers 'Met de warme tonen betoverde ze haar publiek. Het was genieten van de eerste tot de laatste noot. Je had de neiging om de adem in te houden.' Onder de titel 'Engelse meesters in de grote Duitse traditie' wordt een programma van 19e-eeuwse romantische werken uitgevoerd en wel van Schumann, Brahms, Elgar en Frank Bridge. Het recital van Lisa Jacobs en haar vaste begeleidster Xsenia Kouzmenko begint om 20.15 uur. Kinderen, jongeren en studenten krijgen een aanzienlijke korting. Reserveren is mogelijk via telefoon 050-5515542 en via de site: www.abdijconcerten.nl

Auteur

ggeersing