Yoesoef en Ria verbroederen

Haren

In de warm en sfeervol aangeklede sporthal ‘Bokkediek' zijn onlangs ruim 250 bezoekers getrakteerd op een snel en flitsend muzikaal optreden met alle clichés van ‘The Pogues' tot en met Slade.

Oud-weerman Jaap (Jobke Nainhoes) Nienhuis vertelde kleurrijk een kerstverhaal, geschreven door R. Postma, over Yoesoef en Ria en hun kerstkind. Dit verhaal werd muzikaal omlijst door slagwerkgroep Procussion, CMV Excelsior en het blokfluitensemble van Kunstbedrijven Westerkwartier (voorheen muziekschool Westerkwartier). “Prachtig om hieraan mit te waarken en wat veul jeugd waarkt hieraan mit! Een muzikoal vezidekoartje!”, aldus Nienhuis. Een van de hoogtepunten was de zang van Maelox voorman Martin Spijkerman, Hinke Postma en Rieneke Jager en het optreden VOOR sommige ‘Little Drummer Boys'. Zij speelden de sterren van de hemel!! Met alle medewerkers een kort maar krachtig succes, zodat het kerstverhaal geen ‘gebed zonder einde' werd.

Auteur

ggeersing