Bijzondere Kerst in Hamsterborg

DEN HAM

Zondagmiddag is voor ruim 150 bezoekers het spel ‘Overleg op de Olympus'” gespeeld door de toneelgroep ‘Onderling' uit Den Ham. Het spel, geschreven door Ingrid Brandts Buys en geregisseerd door Willy Baars, werd met veel enthousiasme en bezieling gespeeld.

Griekse Goden verzamelen zich in het stuk op de berg Olympus en bespreken daar de ontwikkelingen in de wereld. Erg gerust zijn ze er niet op want er zijn meerdere zaken die hen niet bevallen zoals de vervuiling van de zee en de manier waarop de aarde wordt beheerd. Bosgod Pan heeft al snel genoeg van het gesomber en wil meer muziek en vooral ook meer optimisme en hoop op betere tijden. Uitgerekend Thor, de Germaanse god van de donder, vertelt dat er ook mooie ontwikkelingen zijn en dan komen in volgorde Sint Maarten, Sinterklaas en het Kerstfeest in beeld. Aan het slot brengen de goden geschenken aan Jozef en Maria en spreken wensen uit voor de toekomst. Het publiek genoot van goed spel en was royaal met applaus.

Auteur

ggeersing