Mary had a little band op Roodehaan Warfhuizen

WARFHUIZEN

Zaterdag 17 december is op Roodehaan het vierde bord op schoot concert met 'Mary had a little band'.

Mary Had a Little Band is de band rondom singer/songwriter en pianiste Marianne Oldenburg en haar little bandleden Otto de Jong (drums), Laurens Knoop (bas) en Tobias Kerkhoven (gitaar). Marianne Oldenburg (21-11-1985) rondde in 2008 haar opleiding Zang Jazz&Pop met als bijvak piano cum laude af aan het Artez conservatorium van Zwolle. Al ver voor haar studie ontwikkelde ze een voorliefde voor songwriting en tijdens de studie wordt steeds duidelijker wat ze wil: haar eigen muziek schrijven én laten horen aan de rest van de wereld. In 2007 richt Marianne samen met drummer Otto de Jong de alternatieve popband Mary Had a Little Band op en Tobias Kerkhoven(gitaar)en Laurens Knoop(bas)voegen zich er kort daarna bij. De band ontwikkelt een opvallende eigen stijl en begint gedurende de opvolgende jaren een steeds duidelijker gezicht te krijgen. De band behaalde onder andere de tweede prijs in de categorie pop/rock van de bandcompetitie de Oogst van Overijssel. De jury was zeer te spreken over de band en noemde de liedjes "puur en volwassen" en het samenspel tussen de bassist en drummer zelfs "opvallend goed". De band werd dubbel beloond toen Otto werd uitgeroepen tot beste drummer. Wegens succes op www.ongekendtalent.nl kreeg Mary Had A Little Band airplay op radio 2 bij het programma Volgspot (NCRV). Het nummer Cerulean Sky werd omschreven als muzikaal sterk en verrassend, vertolkt door een zangeres met een aangename, warme stem en werd gekozen als winnaar van de derde weekfinale van Volgspot Open Podium. In december 2009 stond de band in Paradiso voor de finale singer/songwriter van de Grote Prijs van Nederland en in maart 2010 werd het mini album "Six Short Stories" uitgebracht. Momenteel wordt er hard gewerkt aan nieuw materiaal voor een eerste volwaardige album. Mary Had a Little Band kenmerkt zich door grote contrasten met karakteristieke luisterliedjes en avontuurlijke alternatieve pop. Met een pure eigen sound, dromerige zanglijnen en verhalende teksten weet Marianne altijd mensen te raken. De band vult haar perfect aan en samen geven zij aan elk liedje een eigen identiteit. Voor de cd van de eerste Facebookband van Nederland: Lorrainville, schreef Marianne Oldenburg het nummer: “ He’s Just Been Here” ook begeleid ze een aantal nummers op de piano, orgel en glockenspiel. Aanvang bord op schoot concert 21.00 Keuken open vanaf 18.00

Auteur

ggeersing