Kerstmarkt Grootegast meer dan geslaagd

GROOTEGAST

De weersverwachting gaf een slecht beeld voor afgelopen vrijdag en dus werd er gewikt en gewogen of de jaarlijkse kerstmarkt wel door kon gaan op het plein.

“We waren al zover om in verband met de veiligheid van de bezoekers de markt maar te annuleren, toen er een aantal leden van de handelsvereniging op het idee kwam om de kerstmarkt te verplaatsen naar het oude Aldi pand aan de hoofdstraat welke tijdelijk leegstaat", aldus voorzitter Lodewijk van Lathen van de Handelsvereniging Grootegast. De eigenaar van het pand, Friese onroerend goed maatschappij bv en de huurder Aldi vastgoed gaven zonder meer hun toestemming voor dit positieve gebeuren evenals de brandweer die het pand op veiligheid controleerde. "Het pand werd ingekleurd met markkramen, een kerststal en muziek van de vereniging Oranje, voor het pand de nodige vuurtonnen en ook levende schapen vermaakten zich wonderwel. Kunnen jullie niet altijd in dit prachtige pand de kerstmarkt houden, of wat gezellig is het hier en nog meer van dergelijke positieve geluiden werden er gehoord." De bekende trein reed af en aan tussen Tuincentrum Drint en de kerstmarkt met bezoekers die er maar geen genoeg van kregen. "Wat waren we blij dat we in het pand onze kerstmarkt mochten houden. Nu konden de diverse vrijwilligers zonder in de kou te staan opbouwen en tot in de late uurtjes de zaak weer zo achter laten als ook werd betrokken."

Auteur

ggeersing