Wishful Singing in Abdijkerk Aduard

Haren

In de reeks Aduarder Abdijconcerten vindt op vrijdag 16 december een bijzonder kerstconcert plaats. Vijf sprankelende jonge vrouwen leerden elkaar kennen in het vermaarde Nationaal Jeugdkoor van Wilma ten Wolde.

Professioneel geschoold en opgeleid kozen ze voor een carrière als zangeres. Daarnaast verloochenden ze hun muzikale afkomst niet en combineerden ze hun eigen professionaliteit met het ontwikkelen van nieuwe talenten door middel van hun zangpedagogische activiteiten. Zo vonden ze elkaar tijdens een zeilvakantie in Friesland en ‘Wishful Singing' was geboren. Daarna ging het snel. Dankzij hun krachtige stemmen, hun gezamenlijk talent en hun muzikale humor wonnen ze in 2009 het Nederlands Festival voor Vocale Ensembles, waarna internationale successen volgden, zoals in het Spaanse Tolosa en in de Bachstad Leipzig. Ze volgden een masterclass bij de Kings Singers, die vol lof waren over hun vocale veelzijdigheid. Hun tournee gedurende de afgelopen zomer naar Japan was een groot succes. Hun flexibiliteit , zowel vocaal als programmatisch grenst aan het ongelofelijke. Met als titel ‘In dulci Jubilo' heeft Wishful Singing een interessant en veelzijdig kerstprogramma samengesteld , van Praetorius en Bach, via Wilcox en Rutter naar Irving Berlin en Meredith Wilson. De ambiance van het 700 jaar oude abdijgebouw met haar unieke metselpatronen en de sfeervolle verlichting is een passende entourage voor dit bijzondere vocale kwintet. Het concert begint om 20.15 uur. Toegangsprijs 22 euro. Voor kinderen , jongeren en studenten is er (substantiële) korting. Reservering is gewenst, dit kan via telefoon 050-5515542 of via www.abdijconcerten.nl

Auteur

ggeersing