Gomarus-bruggers Zuidhorn op podium Oosterpoort

WESTERKWARTIER

Leonie Gort (Noordhorn), Lian Doorn (Oldehove) en Michelle de Vries (Grijpskerk) beleefden deze week de avond van hun leven. Met hun zang wonnen de brugklasleerlingen van het Gomarus College in Zuidhorn een muziekwedstrijd georganiseerd door het COV en het Gomarus College.

De wedstrijd vond plaats in het kader van het concert dat de koren van het COV (Christelijke Oratoriumvereniging) en het koor van het Gomarus College (havo/vwo bovenbouw) in de Oosterpoort gaven. De onderlinge competitie was georganiseerd om ook de andere scholen van het Gomarus College een kans te geven eens op een groot podium te staan en om klassieke muziek te promoten onder jonge leerlingen. Leonie , Lian en Michelle vonden het spannend om op te treden in zo'n grote zaal. De jury onder meer bestaande uit de bekende musicus Pieter Pilon had er wel vertrouwen in. “De meisjes geven met enthousiasme een vertolking van het door hen gekozen werk. Daarbij valt op dat de uitstraling niet alleen maar een houding is, maar dat de meisjes weten wat ze zingen. Gelet op hun leeftijd, ongeveer 12 jaar mag dat best gezegd worden”, aldus het jury-lid. Commissaris der Koningin Max van den Berg sprak de dames toe in de Oosterpoort. Speciaal voor hen was hij een avondlang naar het cultureel centrum gekomen. “Hulde voor jullie, dat je in zo'n grote zaal voor meer dan 800 mensen durft zingen”, aldus de CdK. Ontroerd luisterde het publiek vervolgens naar ‘Mary did you know'. De drie meiden werden op piano begeleid door muziekdocent Peter van Dijk-Veldkamp.

Auteur

ggeersing