Winterfair Opende: meer dan geslaagd

Westerkwartier

OPENDE Er heerste zaterdag een gezellige drukte op de eerste editie van Winterfair Opende. De wintermarkt waar een twintigtal standhouders zich met uiteenlopende producten presenteerden, was een groot succes.

OPENDE Er heerste zaterdag een gezellige drukte op de eerste editie van Winterfair Opende. De wintermarkt waar een twintigtal standhouders zich met uiteenlopende producten presenteerden, was een groot succes. Verlichte kramen met hapjes en warme dranken werden afgewisseld met kramen waar originele geschenken en ideeën voor de decembermaand te vinden waren. Voor zowel de standhouders, bezoekers, deelnemers als de organisatie was de Winterfair een meer dan geslaagde dag.
Veel regen en wisselvallig weer leken zaterdagochtend roet in het eten te gooien. Gelukkig hield dit de enkele duizenden bezoekers niet tegen. Rond tien uur startte het podiumprogramma en was het al een drukte van belang in het theater. Het binnenterras bij het podium werd de hele dag druk bezocht en werd echt een ontmoetingsplek, zoals de organisatie zichzelf ten doel had gesteld. Lachende mensen, genietend van een kopje koffie, thee of chocolademelk met slagroom en gebak. Door de grote drukte bleek het terras echter aan de krappe kant. Op het podium gaven kinderen ZUMBA-demonstraties, voerde toneelvereniging Tot Nut en Vermaak enkele aktes op uit hun nieuwe toneelstuk, gaf MoDojurkjes uit Oostermeer twee modeshows, verzorgde de jeugd van SWJK (SamenWerkende JeugdKorpsen Opende-Marum) mooie blaasmuziek. Twee leden van toneelvereniging AMATO deden zich voor als twee klussers. Her en der versperden zij de route in het theater met afzetlint of wilden vol overtuiging behang gaan plakken, net achter de kramen van standhouders, waardoor die maar even aan de kant moesten gaan. Niet iedereen had gelijk door dat zij twee acteurs waren. Rond het middaguur brak de zon toch nog door en kon het buitenprogramma alsnog doorgaan. Met een Trek-de-Trekker-competitie, demonstraties van de brandweer, boogschieten en het maken van mooie houtsculpturen met een kettingzaag. En verder warme snert, hamburgers en poffertjes. De knallende/feestelijke afsluiter van de dag was een optreden van de band The Tailgators. Gezelligheid en sfeer waren de kern van het succes en het aanbod van de activiteiten. De organisatie kreeg veel complimenten over de sfeervolle wintermarkt, de gezelligheid en de activiteiten op zowel het podium als buiten. En heeft al nieuwe ideeën gekregen voor een mogelijke volgende editie.