Sinterklaas viert feest in Lauwerzijl

LAUWERZIJL

 Zaterdag kwam Sinterklaas met zijn Pieten in Lauwerzijl zijn verjaardag vieren. Alle kinderen stonden in weer en wind op Sinterklaas te wachten terwijl door muziekvereniging Tida Kira vrolijke Sinterklaasliedjes werden gespeeld.

De afgelopen dagen hadden verschillende Pieten zich op het dorp laten zien en had er zelfs een Piet overdag in een caravan op het dorp geslapen. Door de vele overlast ’s nachts bij de buren van de caravan was deze verhuisd naar buiten het dorp, tot verontwaardiging van sommige kinderen. Om half twee kwamen drie zwarte Pieten luid toeterend het dorp op maar zij hadden Sinterklaas vergeten. De mijter en de mantel hadden ze wel meegenomen. Met werkmijter en een rode ochtendjas kwam de Sint gelukkig nog wel op tijd en kon het feest beginnen. Sinterklaas was goed op de hoogte van het wel en wee van de kinderen in het dorp en er was voor alle kinderen een cadeautje meegenomen. Ouders en grootouders en ook de oudere jeugd wilden dit feest natuurlijk niet voorbij laten gaan. Zo was het in dorpshuis ‘De Vrijwilliger’ weer een drukte van belang. Aan het eind van de middag, na Sinterklaas en zijn Pieten uitgezwaaid te hebben, kregen de kinderen nog een traktatie en gingen ze met volle handen tevreden naar huis.

Auteur

ggeersing