Klezmer concert in kerkje Den Horn

Westerkwartier

DEN HORN De Groninger klezmerband Klezmer & Co brengt zondag 11 december van 14.30 tot 15.30 uur een speciaal programma in het pas gerestaureerde prachtige kerkje in Den Horn. Op het programma staan vooral Jiddische liederen en verstilde nummers die in de bijzondere akoestiek zeer tot hun recht komen.

DEN HORN De Groninger klezmerband Klezmer & Co brengt zondag 11 december van 14.30 tot 15.30 uur een speciaal programma in het pas gerestaureerde prachtige kerkje in Den Horn. Op het programma staan vooral Jiddische liederen en verstilde nummers die in de bijzondere akoestiek zeer tot hun recht komen.
Omdat december de maand van Chanoeka is, staan ook liederen over dit Joodse feest van het licht in het programma. Klezmermuziek is de opzwepende maar tegelijk melancholieke muziek die haar wortels heeft in de Joodse en Oost Europese volksmuziek. Klezmer & Co combineert deze muziek met een breed scala aan Jiddische liederen. Klezmer & Co bestaat uit Albert Bleeker, tuba, Wim Lever, accordeon, Inge Pijnacker Hordijk, viool en trompetviool en Carla da Silva, Jiddische zang.