Exposities in Cultureel Centrum Zuidhorn

Westerkwartier

ZUIDHORN - Van december tot en met februari 2012 is er een nieuwe expositie te zien in het Cultureel Centrum Zuidhorn. Vier kunstenaars exposeren foto's, schilderijen, vrolijke kunst en kunst rondom tekst.

ZUIDHORN - Van december tot en met februari 2012 is er een nieuwe expositie te zien in het Cultureel Centrum Zuidhorn. Vier kunstenaars exposeren foto's, schilderijen, vrolijke kunst en kunst rondom tekst.
René-Frank Granaada is een autodidact die is gespecialiseerd in reis- , portret- en documentaire fotografie. De selectie Levende Portretten bestaat uit twee delen, een serie over de bewoners van Zanskar- Noord India en een serie over indiaanse grootmoeders uit Noord Amerika, die de kracht laat zien van vrouwen in traditionele culturen. De werken van Granaada tonen de betrokkenheid van de kunstenaars met de wereld waarin hij leeft. De werken van Granaada zijn te bekijken in de foyer. Agnes van Eupen combineert haar autonome beeldend werk met kunsteducatieve activteiten. Ze werkt voornamelijk in acryl, aquarel en pastelkrijt. De kleuren, het lijnenspel en de verbeelding, vinden hun plek in in een abstract-figuratieve stijl. Het resultaat is een verstilde dynamiek, een spanningsveld tussen licht en donker. Landschap en natuur zijn voor Van Eupen onuitputtelijke inspiratiebronnen. Werk van Van Eupen hangt in de vergaderzaal. Het werk van Henske Teunissen kenmerkt zich door de vrolijke toon en felle kleuren. Teunissen is autodidact. De kunstenares gebruikt met name acrylverf in combinatie met andere technieken. Teunissen begon met kinderkamerschilderijen, maar ook het Groningse landschap biedt een inspratiebron voor haar werk. Henske Teunissen heeft werk in de bibliotheek. Joanna Paszkiewicz is een veelzijdig kunstenares. Zij schrijft korte verhalen, ze illustreert voor tijdschriften en boeken, maakt boekobjecten, schilderijen, tekeningen en logo's. De relatie tussen tekst en beeld staat centraal in het werk van Paszkiewicz. Paszkiewicz is afgestudeerd sociologe aan de Universiteit van Warschau en heeft ook gewerkt als journalist. Het werk van Paszkiewecz is te zien in de vitrine van de bibliotheek.