Sint wandelt in Noordhorn

Westerkwartier

NOORDHORN- Een stoomboot vol pieten voer zaterdag door het zonovergoten Van Starkenborghkanaal. Honderd verwachtingsvolle kinderen op de kade. Maar waar was de Sint? Geen rode mijter te bekennen. Maar aan de overkant, bij de spoorbrug, dook ineens de welbekende rode mijter op.

NOORDHORN- Een stoomboot vol pieten voer zaterdag door het zonovergoten Van Starkenborghkanaal. Honderd verwachtingsvolle kinderen op de kade. Maar waar was de Sint? Geen rode mijter te bekennen. Maar aan de overkant, bij de spoorbrug, dook ineens de welbekende rode mijter op.
Sint vond het weer te mooi om binnen te zitten en was een wandelingetje gaan maken. Ondertussen was de stoomboot vertrokken. Gelukkig werd Sinterklaas door de brandweer opgepikt en snel ter plaatse gebracht. Daar stonden de kinderen zo mooi te zingen, dat Sint ‘The Voice of Noordhorn' heeft uitgeroepen. Na de ontvangst door wethouder Jan Oomkes en de optocht door Noordhorn, konden de kinderen hun gouden keeltjes laten horen in De Dörpsstee. Daar wapperde de Spaanse vlag hoog in de strakblauwe lucht. En jawel, er waren een aantal dappere kinderen die zonder schroom op het podium hun mooiste sinterklaasliedje ten gehore brachten. Ook had de tekenpiet weer een aantal prachtige tekeningen uitgezocht, die kinderen mochten ook op het podium komen. Al dansend en grabbelend naar rondvliegende pepernoten werd het feest beëindigd. Tot slot kregen alle kinderen een letter en een mandarijn mee naar huis.