Zangmanifestatie Zuidhorn met negentien koren

Westerkwartier

ZUIDHORN – Liefst negentien koren, waaronder Gospelgroep Rejoice Zuidhorn en Chr. Mannenkoor Laudate Dominum Zuidhorn, presenteren zich tijdens de KCZB Manifestatie Vocaal 2011 zaterdag 5 november in Zuidhorn. De organisatie is in handen van de KCZB provinciale afdeling Groningen.

ZUIDHORN – Liefst negentien koren, waaronder Gospelgroep Rejoice Zuidhorn en Chr. Mannenkoor Laudate Dominum Zuidhorn, presenteren zich tijdens de KCZB Manifestatie Vocaal 2011 zaterdag 5 november in Zuidhorn. De organisatie is in handen van de KCZB provinciale afdeling Groningen.
De zangdag wordt gehouden in kerkelijkcentrum De Rank van 13.00 tot 22.00 uur. Negentien koren, waaronder gemengde-, mannen-, vrouwenkoren, gospelgroepen en vocaal ensembles met in totaal ongeveer 600 zangers en zangeressen treden voor het voetlicht. Uit de omgeving Noord-West Groningen zullen onder andere meewerken Mannenensemble Ad Libitum, Leens, Vocation Grijpskerk, Vrouwenkoor Pro Musica, Leens, Gospelgroep Rejoice, Zuidhorn, Chr. Gemengdkoor Ulrum en Chr. Mannenkoor Laudate Dominum, Zuidhorn. De dag staat in het teken van festival en concours. De deelnemende koren ontvangen een schriftelijke beoordeling van hun prestaties. Een deskundige jury bestaande uit de heren Rintje te Wies en Gerben van der Veen zullen de koren beoordelen op onder meer zuiverheid, uitspraak, ritmiek, klankgehalte, nuancering en samenzang. De koren die zich aangemeld hebben voor deze dag, verzorgen een optreden van 20 minuten. De koren zingen een gedeelte van hun eigen repertoire, met of zonder begeleiding. Een grote variatie aan vocale muziek zal worden gebracht door de koren, waaronder diverse Nederlandstalige koralen, licht klassiek, klassiek, gedeelten uit bekende operawerken, gospel enz. De nadruk van deze dag ligt vooral op het stimuleren van koorzang en op het interesseren van meer mensen voor het gezamenlijk musiceren. Luisteraars van koormuziek zijn uiteraard welkom in Zuidhorn. Financieel is deze dag mogelijk gemaakt door een bijdrage van de deelnemende koren en een subsidie van de Sako.