Aan de slag in het Kolonelsbos tijdens Natuurwerkdag

GROOTEGAST

Dorpsbelangen Grootegast heeft samen met Landschapsbeheer Groningen, kinderen en omwonenden een plan uitgewerkt om het Kolonelsbos in Grootegast aantrekkelijker te maken om in te spelen en de natuur te ontdekken. De officiële start van het project is op de Natuurwerkdag op 5 november. Samen met het IVN Natuur en Milieueducatie wordt een vrijwilligers werkdag gehouden om de eerste werkzaamheden uit te voeren.

Bossages zullen worden gesnoeid om enkele klimbomen de ruimte te geven. Ook worden er spannende slingerpaadjes aangelegd. Later worden andere delen van het Kolonelsbos ingericht en wordt een waterspeelplaats gerealiseerd evenals een aanlegsteiger. Wie de handen uit de mouwen wil steken, kan zich aanmelden via www.natuurwerkdag.nl of mailen met info@dorpsbelangengrootegast.nl. Er wordt gewerkt van 10.00 uur tot 15.00 uur. Voor de catering wordt gezorgd.  

Auteur

Marita de Jong