Debuut-cd The Distant Cousins uit Zuidhorn

Westerkwartier

Zuidhorn - De leden van de Zuidhorner rockband The Distant Cousins presenteren zondag 16 oktober om 16.00 uur hun eerste cd The stream. De presentatie is in hotel in 't Holt in Zuidhorn.

De band bestaat uit Casper van Raaij, gitaar, Hylke van den Berg, gitaar, Wietse de Haan, drums en Willem Venema, bas en zang. TDC zal op de cd presentatie uiteraard een aantal nummers van de cd ten gehore brengen. De muziek van The Distant Cousins is voornamelijk gebaseerd op de zestiger- en zeventiger jaren. Op de gevarieerde cd staan elf nummers, waarvan er enkele nummers lang uitgesponnen solo's bevatten, maar er zijn ook kortere songs met een meer duidelijke structuur opgenomen. In totaal duurt de cd meer dan een uur. Het opnemen gebeurde in eigen beheer. The Distant Cousins heeft een rauwe, niet commerciële plaat gemaakt, maar heeft wel een unieke sound die bij veel overgeproduceerde bands ontbreekt. Enkele dorpsgenoten over het schijfje: 'muziek met spirit', 'wat een mooi geluid', 'wat spelen de jongens goed' en 'ik vind er niks an, geef mij maar Nederlandstalig'. De cd is tijdens de cd presentatie natuurlijk te koop en kost 10 euro.

Auteur

ggeersing