Abdijconcerten Aduard: Op weg naar jubileum

ADUARD

De Stichting Aduarder Abdijconcerten heeft een boeiend programma voor 2011-2012 samengesteld. In tijden dat het moeilijk is om muziek op niveau te kunnen blijven aanbieden is het toch gelukt om een prachtig programma samen te stellen. En dat op weg naar het 50-jarig jubileum, dat volgend jaar groots wordt gevierd.

Met de zes concerten wordt een breed scala uit het klassieke repertoire ten gehore gebracht met topensembles en -solisten. Vrijdag 21 oktober treedt barokensemble ‘Eik en Linde' op met een programma van werken, die rond 1700 in Amsterdam zijn ontstaan, onder meer van Pieter Hellendaal en Pietro Locatelli. Het Cello Octet Amsterdam doet op 18 november Aduard aan met muziek van Villa Lobos, Philip Glass en Astor Piazolla. Het kerstconcert op 16 december wordt verzorgd door het uit vijf jonge vrouwen bestaande ensemble ‘Wishful Singing' , dat in een bijzondere ambiance kerstmuziek uit vele tijden en culturen ten gehore zal brengen. De begaafde jonge violiste Lisa Jacobs komt op 13 januari met een romantisch programma. Veelbelovend jong talent is ook te horen op 10 februari, wanneer het in onze regio bekende Haydn Jeugd Strijkorkest komt spelen. Op het programma staat onder meer werk van Willem van Otterloo en Antonin Dvorak. Johannette Zomer Het seizoen wordt besloten met een prachtig recital door niemand minder dan de fantastische zangeres Johannette Zomer, begeleid door de theorbespeler Fred Jacobs. Het programma heet ‘A Grand Tour', geïnspireerd door de reizen, die jongeren uit hogere standen vanaf de 17e eeuw maakten door de belangrijkste Europese landen. “Vanwege het wegvallen of zeer beperkt worden van de provinciale en gemeentelijke subsidies is er tot spijt van het bestuur ditmaal geen kinderconcert. Deze concerten waren meer dan tien jaar een begrip. Maar we doen ons uiterste best om deze traditie zo spoedig mogelijk weer te kunnen opvatten”, aldus bestuurslid Jan de Vries. “In 2012 bestaan de Abdijconcerten 50 jaar. Dit gaat gevierd worden met een driedaags festival op 14-16 september 2012. Op meerdere locaties in en rond Aduard zal muziek worden gemaakt, zeer gevarieerd, in de kleurrijke traditie van de Abdijconcerten. De voorbereiding is in volle gang en het belooft een waar feest te worden voor jong en oud. Ook wordt er gewerkt aan een jubileumboek”, laat De Vries weten. Kaarten en abonnementen kunnen besteld worden via de website www.abdijconcerten.nl of door het formulier in het wijd verspreide programmaboekje in te vullen.

Auteur

Silvan Vijver