Zuid-Amerikaanse harpklanken in kerkje Den Ham

DEN HAM

Zaterdagavond 1 oktober is er in het kerkje Harkema, medenerweg 5 te Den Ham, een akoestisch concert van Claudia y Manito. Hun repertoire bestaat uit muziek en liederen uit het Latijns-Amerikaanse continent.

Claudia speelt de instrumentale stukken op de Paraguayaanse Harp. Deze harp is een Zuid Amerikaanse variant op de klassieke harp. Op dit prachtige instrument speelt zij melancholische zamba's , ritmische tango's en stukken uit Paraguay en Venezuela. Daarnaast zingt Claudia een aantal Spaanstalige liederen; hierbij begeleid zij zichzelf op gitaar. Met haar zwoele stemgeluid treft ze het juiste gevoel wat deze muziek in zich draagt. Zo'n 5 jaar staat gitarist Manito haar muzikaal terzijde. Met verve ondersteund hij het spel van Claudia met gevoelige fraseringen en tot de verbeelding sprekende improvisaties Dit gitaartalent speelt van huis uit flamenco ; Hierdoor heeft de muziek van dit tweetal een andere dimensie gekregen. Deze samenwerking heeft ook geresulteerd in een album genaamd ‘Arpamor'; vrij vertaald betekent dit : liefde voor de harp. De aanvang is om 20.30, de entree is €10,-. Reserveren kan via de email: elizabethykema@live.nl of via tel: 06-34792509, meer info: www.claudiaymanito.nl

Auteur

Silvan Vijver